duminică, mai 24, 2015

În faţa imprevizibilului, poţi întotdeauna recurge la forţa ta lăuntrică - unul din aspectele esenţei tale, care nu poate fi "luată de la tine"

Postat Maria

În viaţă, întotdeauna ne stabilim obiective, pentru noi înşine; şi ne străduim să le materializăm. Această atitudine ne concentrează gândurile şi eforturile, asupra unui ţel; ne menţine focalizaţi; şi ne încredinţează că ne investim timpul şi energia, în mod eficient. De asemenea, ne induce simţământul unui rost, în existenţă; precum şi certitudinea unei căi de urmat. Ştim încotro ne îndreptăm şi ce anume ne dorim să înfăptuim. Totuşi, adeseori, din cauza unor forţe incontrolabile, lucrurile nu decurg aşa cum plănuiserăm — o pană de cauciuc, chiar în drum spre nuntă, o gripă neprevăzută — iar noi trebuie să ne adaptăm la împrejurările unei amânări, ori să creăm un set de circumstanţe, cu desăvârşire nou. Până şi turnurile favorabile de situaţie — primirea unei sume neaşteptate de bani, sau conturarea unei nesperate poveşti de dragoste — presupun flexibilitate, precum şi reconsiderarea planurilor şi priorităţilor noastre, uneori, într-o clipită. Acest lucru se petrece atunci când viaţa ne lansează o provocare, aidoma unui partener de joc care ne aruncă o minge "tăiată", cu efect de rotire.

Abilitatea de a accepta ceea ce se petrece, precum şi de a renunţa la aşteptările iniţiale, este secretul reuşitei, atunci când ne confruntăm cu meandrele neprevăzute ale destinului. Avem tendinţa de a ne bloca, la nivel mental, agăţându-ne de propriile concepţii referitoare la modul în care ar trebui să decurgă viaţa; iar a accepta orice nu corespunde acestor concepţii, poate prezenta mari dificultăţi, în ceea ce ne priveşte. Adevărul este că viaţa e surprinzătoare. Călătoria pe care o intenţionaseşi de afaceri — urmată, spre dezamăgirea ta, de eşecul negocierilor — a creat circumstanţele sosirii tale la aeroport, cu două zile mai devreme, pentru a-ţi întâlni iubirea vieţii. Sau ţi se poate defecta maşina şi, prin urmare, întârzii la o întâlnire. Deşi, într-adevăr, nu reuşeşti să participi la acea întrevedere importantă, tu sfârşeşti prin a petrece câteva ore relaxante cu oameni pe care, altminteri, nu i-ai fi cunoscut.

Cu scopul de a ne menţine în stare de trezie şi receptivitate la oportunităţi, precum şi de a ne deprinde seninătatea şi echilibrul sufletesc, Universul ne lansează, în răstimpuri, câte o provocare - ca şi cum ne-ar arunca, din bolta cerească şi ... cu boltă, câte o minge. Aminteşte-ţi că atare mingi nu constituie numai modul specific al vieţii de a ne menţine treji, ceea ce este un dar în şi prin sine; ci ele reprezintă, totodată, şi modul specific al vieţii de a ne oferi surprize minunate. Data viitoare când ţi se iveşte în cale o asemenea minge, inspiră profund, exprimă-ţi recunoştinţa şi deschide-ţi orizonturile mentale, înspre o nouă oportunitate!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...